KÖVESD NYOMON FACEBOOKON IS A HÍREKET

2012. július 26., csütörtök

PÖRÖGNEK A HELYI BANDÁK

Talán a vízben lehet valami (ízre legalábbis olyan) vagy csak sok a szabadidő a nyári szünetben, mindenesetre sorra jönnek ki produkcióikkal a kaposvári zenekarok. Hallgassunk bele néhányba, hisz a kalács is frissen gőzölögve a legfinomabb.

Heavy Metal

Ötletem sincs, hogy mi az a posztmodern metál, de a Streames fiúk keményen játszanak. Újat éppen nem tettek hozzá a meglévőhöz ezen a nyáron, de mint már korábban írtuk ITTDead Monsters című daluk felkerült a NUSKULL fanzine válogatására. Ne kérdezd honnan az infó, de tudtommal új anyagon dolgoznak, folynak a felvételek, kopnak a húrok, törnek a dobverők. Mihelyst lesz valami terjeszteni való, rajtaütésszerűen hírt adunk róla. Addig pedig itt a zene:


A 4Trust ezidáig nem sok életjelet adott magáról, most azonban éledezni látszanak. Augusztus 4-én Tatán, aztán ezt követően a Szigetvárock Fesztiválon hallgathatjátok meg őket.


Alternatív rock

Hírt adtunk arról a szomorú tényről is ITT, hogy a Yes Please feloszlott, s nekünk be kell érnünk egy lemezzel, ami nem futott ki a koncerteken és sosem tudjuk meg mi lett volna ha.
Az amúgy sem túlzsúfolt kaposvári alter szcéna így lassan néhány bandára zsugorodik.
A Catfood viszont kislemezzel rukkolt elő, ami örömteli hír. Három dalt tartalmaz a kiadvány, ami közül az Ezerszer már ismert volt koncertekről, a Cukorváros low-fi videó formájában korábban hallható volt ITT, a Tűnik el című gitáros popdal viszont eddig ismeretlen volt, még a rajongók körében is. (Nem nehéz kitalálni, hogy személyes ismerősöm a banda, hiszen a blog nevét is ez a Kaposvárról szóló dal adta.)


Bár nem kategorizálható zenekar, de itt említem meg, hogy a az Illegál még májusban vetítette előre egy ötszámos EP lehetőségét.  Júliusban a kaposvári Park Caffé-ban adtak koncertet.

Punk

Kis összefoglalónk legfris-sebb híre természetesen a Vészkijárat új anyaga, ami az EP-ről közzé tett két új dal. A másik meglepi pedig Harsányi Róbert csatlakozása volt a bandához basszeros munkakörben.
Nem kívánom ragozni a frissen kicsomagolt művet, mert önismétlésbe torkollnék. Aki kíváncsi a teljes igazságra, az olvassa el a beszámolónkat ITT. További kecsegtető információ, miszerint a mellékelt kép is bizonyítja, a zenekar máris videót forgatott az Élet tengerén című új dalra. Amint sikerül megkaparintani, azonnal eljuttatjuk hozzátok.


Még mindig

Az élet tengerén
 
Reggae

MC Pita Ramos körül csupa jóság van. Tettem ide egy képet róla, amin nagyon meg van szeppenve, ami érthető is, hiszen épp a Balkán Fanatikkal közös produkción kapták lencsevégre az A38 hajón.
Ez azonban nem újdonság, az aktuális hír a július 6-án bemutatott új videója volt, amely a Más lesz című dalra készült. Bővebben ITT olvashatsz róla.


Ennyi infó fért el a mai szókupacba, igyekszem időről-időre összefoglalni az eseményeket, hogy nehogy egyoldalú legyen a táplálkozásod a zenecsemegéből. A Strawberry Jam Band fergeteges Kossuth téri koncertjéről ITT olvashatsz ráadásnak egy képes-videós beszámolót. Ha tudsz új infót, linket, képet, oszd meg velünk kommentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése