KÖVESD NYOMON FACEBOOKON IS A HÍREKET

2012. augusztus 6., hétfő

MAGYARKODJUNK

Őszinte leszek (mondjuk ez jövő idő). Itt van ez a Magyar Gárda csinál amit csinál, nem az én dolgom megítélni, de a kinézetük szúrja a begyemet. Olyan semmitmondó a megjelenésük, hogy nehéz rámondani, hogy magyaros lenne. Segítsünk nekik. Divattanácsadás.
A fehér ing, fekete mellény olyannyira általános ruhakombináció, hogy Tápiócseresznyétől Oklahomáig szinte bárhol felvehetnék, akkor se lenne magyaros. Pedig elég lenne csak a plázába elugrani és pár jól megválasztott darabbal egyszerre lehetne divatos és nemzeti az arculat. Néhány tipp:
Ha már a Gárda egy 19. századi romantikát felelevenítő félkatonai szervezet, akkor a huszár motívumot javasolnám első körben. Ritka nagy divatja lesz mindig is. Jimmy Hendrix emlékére jött ki a Convers tornacipő egy változata pár éve, rajta az extra magyarosan huszáros vitézkötéssel.
A zakóval már jóval nehezebb dolgunk van, ugyanis a huszárokra jellemző szűk kabátkák szinte kizárólag a női divatban jelennek meg mostanság. Van azért üdítő kivétel is. Csokinyaki nélkül a fehér ing is passzol a mostani elképzelésbe. 
Nem gondoltam volna, de a legnehezebb választás a sapkánál jött el, ugyanis evidens lenne a bocskai sapka, de azt legfeljebb rendelésre lehetne elkészíttetni. Másrészről a bocskai csákó alig különbözik a bárhol megtalálható emelt homlokú militari sapkáktól, úgyhogy kompromisszumot kell kötnünk, választunk egy formailag megfelelő sapkát, amit aztán egy trikolór motívumos kitűzővel teszünk autentikusabbá.

Lehet, hogy jövő héten a cigány vajdáknak adunk tanácsot, hogy ne úgy nézzenek ki mint valami HITgyüli zakóba bújtatott pörge kalapú brooklyni strici. Aztán meg ki tudja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése