KÖVESD NYOMON FACEBOOKON IS A HÍREKET

2012. július 17., kedd

ANGUS M.C.: IN MEMORIAM JON LORD


A 71 éves korában elhunyt Jon Lord emlékének (is) szenteli az Angus Music Club a július 21-i estét. A legendás billentyűs számtalan hard rock formációban megfordult az évtizedek alatt, ismertté a Deep Purple tagjaként vált. Rá és a rocktörténet más - már az égi hárfákat pengető - legendás alakjára épül az este zenei kínálata. Belépő: 200.-Ft

Jon Lord
Jon Lord a Deep Purple zenekarral írta be magát a rocktörténelembe. Később tagja volt a Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, The Artwoods, és Flower Pot Men együtteseknek.
Hammond orgona játéka jellegzetessé tette a klasszikus felállású Deep Purple hangzását. Jazz és komolyzenei érdeklődései után alapította a bandát, ami néhány tagcsere után a hard rock vonalat erősítette a brit zenei kínálatban. Jon Lord 2002-ben vonult vissza a Deep Purple-ből, hogy szólókarrierjének szentelje idejét.
Az Angus Music Club a meghirdetett facebook eseménye információja szerint nem csak a Deep Purple, hanem számos legendás előadó életművéből válogat július 21-én, 21 órai kezdettel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése