KÖVESD NYOMON FACEBOOKON IS A HÍREKET

2012. augusztus 19., vasárnap

STRAWBERRY JAM END?

Néha megfordul a fejemben, hogy mi lészen az olyan bandákkal, amelyek tagjai épp érettségiznek, diplomáznak, munkát találnak, elköltöznek, megházasodnak... Nyilván átalakulnak, feloszlanak, elköltöznek vagy akármi. Most a Strawberry Jam Band tett bejelentést, ami igazából nem is volt olyan meglepő.
Nem hiszem, hogy különösképpen bemutatásra szorulna a zenekar, lényegében minden fontosabb kaposvári eseményen részt vettek már, mint a helyi könnyűzene szórakoztató szekciója. Köszönhető ez jó kapcsolataiknak és a középiskolás zenekedvelő réteg igényeit kielégítő, kockázatmentes feldolgozás repertoárnak. Mindenképpen szimpatikus társaság, akik mosolygó arccal csináltak jókedvet a fellépéseiken.


Facebook profiljukon található az alábbi közlemény:

Kedves Barátaink!
Egy nem túl örömteli bejelenteni valónk van. Sajnos Huni szeptemberben elutazik külföldre, világot látni. Ez persze Neki jó..:)
A zenekar UTOLSÓ koncertje haza pályán szeptember 1, Kossuth tér, ami egyben így a BÚCSÚKONCERT is. Ha lehet ilyen csúnyán fogalmazni.. Nem is tudunk sokat játszani ráadásul, mert Krisztián rohan tovább a Balatonra fellépni.
Sajnos így az október-novemberre ígért Jam Night rendezvénysorozat 5. szériája is elmarad!
Le kellett mondani több vidéki fellépést is, de ígérjük, pótoljuk:)
Reméljük minél többen eljöttök. Köszönjük hogy ennyien szerettetek és hallgattatok minket, ám ez még nem a vég..:)
Jövő évben ismét színpadra állunk, addig pedig háttérmunkálatok zajlanak majd, sőt, újabb felvételeket adunk ki a mancsaink közül, például a Sportcsarnokos gigabuliról:)
Vidéki utolsó buli pedig szeptember 8, SZIGETVÁR, táncosokkal együtt:)
Stay tuned, reméljük minél többen eljöttük búcsúztatni Hunit és a zenekart:)
Huni
(Saját vélemény, de végül is ez egy blog - nem nagyon szeretem a feldolgozás bandákat, olyan ez mint a nagymama, aki az előre felrajzolt gobelint hímezi ki. Igazából egy-egy elmegy hébe-hóba, de a Strawberry tagjai kapcsán még jó párral megáldott minket a Jóisten. Van egy haverom, aki győzködött, hogy na-na várjam csak ki türelmesen, a srácok hamarosan előállnak a saját szerzeményekkel. Neki üzenem, hogy én vártam becsülettel, de most meg már hiába.)
A Strawberry kreatív energiái a jól megszervezett koncertekben és nem utolsó sorban a Jam Night eseményekben nyilvánultak meg. A Szivárvány Zeneház bezárása után az ő rendezvényeik voltak azok a független fórumok, ahol kortárs könnyűzene friss alakjai jutottak el hozzánk. Ezért minimum hálásak lehetünk.
Aki tehát még "utoljára" látni akarja a bandát, az szeptember 1-én a a Kossuth téren szerét ejtheti. Azért az idézőjel, mert egy zenekarban, ahol 3-4 énekes is tevékenykedik fura lenne a leállás egyikük távozása miatt. ha eljutok odáig, írok a koncertről is.
Korábbi beszámoló ITT.

1 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Az informálatlan bejegyző figyelmét felhívnám egy kis tényre: egyrészt, hogy nem csak egy tag válik ki a zenekarból, így tehát nem ezért van a búcsúzás.
    Hosszútávú tervek között szerepeltek a saját számok, de én szerintem jobb is, hogy nem csináltak, hiszen elvette volna a zenekar értékét. Nem volt egy hihetetlen jó banda, nem voltak hihetetlen profik, viszont megvolt az a varázsa a zenéjüknek, hogy megtöltöttek egy kaposvári Sportcsarnokot... teljesen egyedül, még csak előzenekar sem volt...
    A másik: egy ilyen lehetetlen helyen, mint Kaposvár, nem csoda, hogy a legjobb bandák sem bírják tovább 5-6 évnél... pedig az nem olyan hihetetlenül hosszú idő...
    Ez a negatív hangvételű cikk csak a bejegyzőt minősíti... nem mondom, hogy pozitívan kéne hozzáállni, de ez a gúny, és kárörvendés, ami ebből a cikkből árad, szerintem megengedhetetlen az internetes (hír)újság, vagy blog írásban.

    VálaszTörlés