KÖVESD NYOMON FACEBOOKON IS A HÍREKET

2012. november 28., szerda

ÚJ HELY, COOL FEJ - GRIMASZ




Piramis Rock Klub, POGO Center, Chili Club... Grimasz. Hamvaiból feltámadó főnixként éled újjá időnként ez a hely. Ez történik most (november 30) pénteken is, koncertekkel megünnepelt nyitási akció a Csík Ferenc sétány 2-ben.
A szervezők ígérete szerint a továbbiakban igen sokféle zenei műfaj rajongói megtalálhatják a számításaikat, a mostani eseményen elsősorban az beat, alter és rockzene rajongói, bár nehéz lenne akármelyik kategóriát ráhúzni a bandákra. Maradjunk annyiban, hogy gitárzenék lesznek aznap...
A kaposvári vonalat erősítő, beatzenét játszó VAGNER nyitja az estét 21:30-kor. A korábban Catfood néven fellelhető csapat 2009 óta boldogítja a helyieket. Nyáron kislemezzel jelentkeztek, egy hete pedig első klipjükkel örvendeztették meg rajongóikat.

Az este második fellépője, a pécsi Eosin Ghetto zenekar 2010 őszén alakult mint önálló formáció. A „The Crybabies” zenekar felel a súlyos rock&roll alapokért, melyeket a pécsi földalatti hip-hop szcéna két meghatározó tagja tesz teljessé. A dobok mögött Varga Mátyás fekteti le a néha páratlan ütemű ritmusalapokat, amelyeket a korábban a Létlelet, és a The Beerlingos-ban basszusozó Kiss Bálint gyúr groove-okká. A masszív riffekről a Crybabies és a Soul Chambers basszusosztója, a Zagastic gitárosa Soltész Péter gondoskodik. Erre a rock-metál gépezetre támaszkodik a hip-hop részleg. GerImpro a fiatal beatbox és szájscratch tehetség újabb dimenziókkal gazdagít, a produkció frontján a Suppasoul házigazda freestyle professzor, MC Dózi ontja a rímeket.
A 2006-os alapítású Kipu zenekart lassan már felesleges bemutatni, mert apránként feljöttek, mint a talajvíz és már nem csak az alternatív rockzene nagy zenekaraival, hanem önállóan is megjelennek fesztiválokon. A tehetségkutatókon is arató, de onnan már kinőtt banda jelenleg nagylemezének keres kiadót, de már korábban is kijött a kezük közül néhány rövidebb lélegzetvételű alkotás, a zenekar 2009 elején egy három számos maxit készíthetett el Lovasi András stúdiójában, Tövisházi Ambrus produceri segítségével. A kezdeti „alternatív” szárnypróbálgatások után a zenekar a hangos és lendületes rockzene felé vette az irányt.
A Grimasz tehát november 30-án három bandával várja az érdeklődőket. A rendezvényre a beugró egy grimasz, úgyhogy neki lehet állni otthon a tükör előtt gyakorolni, hogy valami frappáns legyen! Elhangzott még továbbá a facebook esemény oldalán, hogy van rá esély, hogy a hot-dogos Lajos is tiszteletét teszi az este folyamán. Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése